Тринадцять молодих дослідників з Покровської громади взяли участь у фінальному етапі захисту наукових робіт Малої академії наук України. Шість з них успішно здобули призові місця в цьому конкурсі, як інформує кореспондент телеканалу «Орбіта». 

Дмитро Осіпов, випускник школи №9 у Покровську, здобув перше місце у секції «Інформаційно-телекомунікаційні системи та технології». Хлопець поділився, що участь у конкурсах дала йому зрозуміти, що його покликання – це ІТ-галузь, якій він бажає присвятити своє професійне життя.

Софія Манько, учениця НВК №1, не вперше бере участь у конкурсі. Якщо минулого року вона зайняла третє місце на третьому етапі, то цього року її дослідження забезпечило їй друге місце. Тема її наукової роботи полягала у виявленні поліфенольних сполук у повсякденних продуктах.

Третє місце на фінальному етапі конкурсу-захисту МАН посів учень ЗОШ №9 Олександр Пхайко. Хлопець захоплюється хімією, а темою роботи обрав дослідження нітратів у тушонці. Каже, хотів зробити життя людей кращим та здоровішим, щоб кожен міг харчуватися правильно та не витрачати на це дуже багато грошей.

Аліна Бондаренко, учениця ЗОШ №9, також здобула третє місце на конкурсі-захисті Малої академії наук. Її дослідження було присвячене темі національної ідентичності в кіно та її впливу на сучасну молодь.

«Бронзові» нагороди отримали і дві вихованки ліцею №1. Одна з дівчат розробила дієвий комікс, який висвітлює проблему булінгу, інша зосередилася на пошуку способів підвищення ефективності електродвигунів.

Перед фіналом відбулися міські та обласні етапи, де учні з Покровської громади вже показали високі результати. З огляду на безпеку, конкурс відбувався онлайн, де учасники демонстрували глибоке розуміння матеріалу та чіткість викладу інформації. Наставники активно допомагали учасникам підготуватися до успішного виступу.

«Вони плідно працювали весь навчальний рік, додатково займалися з дітьми – і в освітніх центрах, і офлайн, і онлайн. Вони фанати своєї справи, я дякую їм за це. Незважаючи на обстріли, на складну ситуацію в місті та області, ми все одно продовжували навчання», – каже заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Також цього року школярі Покровської громади вперше взяли участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA» і завдяки своїм інноваційним винаходам отримали цілий комплект нагород.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що діти з Покровської та Авдіївської громад вирушили на відпочинок до Закарпаття.