Андрій Якименко — слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, який уже 7 років працює в Дирекції з транспорту «Метінвест Покровськвугілля». Разом із невеликою командою, напарником та водіями, Андрій підтримує в робочому стані весь автопарк легкових автомобілів підприємства. 

На початку вересня Андрію довелося переїхати з селища Динасового заводу ближче до роботи, оскільки через бойові дії вдома вже немає ні світла, ні газу, ні води. Комунікації зруйновані, і відновити їх наразі неможливо. Слюсар зізнається, що саме на роботі він відволікається від війни. Тут час минає швидше, і тривожитися немає коли. Родина Андрія ще на початку повномасштабного вторгнення виїхала за кордон, тому за них він не хвилюється і спокійно займається своєю справою — тим, що любить і робить якнайкраще.

Уся родина Якименків зараз працює на перемогу. Батько Андрія, хоча вже пенсіонер, продовжує працювати на СТО. Брат — водій автобуса автоколони №4. Вони всі докладають зусиль, щоб підтримувати свої родини та забезпечувати життєдіяльність єдиної шахти в країні, яка видобуває коксівне вугілля. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про прохідницьку бригаду «Метінвест», яка продовжує будівництво шахти, попри виклики війни