Команда добропільських зооволонтерів продовжує стерилізацію тварин. Як повідомили кореспонденти ТК "Орбіта", зараз продовжується другий етап стерилізації.

«Зараз проходить міська стерилізація, яка з початку війни не зупиняється. У цей період допомагає фонд «Forgotten Animals» з Марією Труновою», – розповіла зооволонтерка Олена Костенко.

Тільки в межах цієї програми з березня вже стерилізовано приблизно 20 тварин. Зооволонтери, щоб забезпечити неперервність процесу, ведуть роботу одночасно з кількома фондами, які фінансують стерилізацію. Наприклад, завдяки співпраці з організацією «12 вартових», яка триває з початку війни, було стерилізовано близько 500 тварин.

«Підготовка – хвилин 20, і ще стільки ж на операцію. На кішку – 13 хвилин. Буває, робимо по 3-4 операції за раз. Проводимо протизапальну терапію – не треба вже тварині обробляти шви, робити уколи. 24 години витримали, щоб собаку машина не збила, ставимо кліпсу і відпускаємо», – каже ветлікар Олександр Кочерженко.

Ветеринар каже, що завдяки сучасним підходам та медикаментам процес мінімально травматичний для тварин й не приносить багато турбот людям.

За інформацією зооволонтерів, на початку 2022 року ситуація з безхатніми тваринами в місті була набагато кращою. До цього багато років проводили планомірну роботу зі стерилізації, але зараз, через постійну міграцію, контролювати ці процеси складніше.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, які види отруйних павуків мешкають на Донеччині.