Сьогодні, 27 липня, в Україні відзначають День медичних працівників. З нагоди професійного свята у Покровську відбувся урочистий захід, на який завітали керівник громади та представники місцевих закладів охорони здоров'я. Про це повідомили у Покровській міській військовій адміністрації. 

Захід розпочався з виконання державного гімну та хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять колег, які загинули під час війни. 

На заході панувала атмосфера душевного тепла та підтримки серед представників медичних колективів, які отримали почесні відзнаки:

  • Знаком народної пошани «Хрест громадянських заслуг» з нагоди відзначення Дня медичного працівника нагороджено 3 медики громади;
  • Знаком народної пошани "Звання, душу, серце - людям" нагороджено 3 працівники медзакладів Покровська;
  •  Медаллю "За оборону рідної Держави" за мужність, самовідданість, зразкове виконання службового обов’язку і забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій області та з нагоди свята нагороджено 3 медичних працівники; 
  • Почесну грамоту Покровської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області за сумлінну працю, високий професіоналізм, забезпечення високого рівня надання медичної допомоги жителям громади та з нагоди відзначення Дня медичного працівника отримали 6 представників медичних колективів;
  • Подяку з нагоди відзначення Дня медичного працівника  отримали 6 медпрацівників Покровської ТГ.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк привітав присутніх, висловивши вдячність та високу оцінку громадській позиції медичних працівників. Він підкреслив, що жодна цивілізована країна не змогла б існувати жодного дня без праці людей, які обрали охороняти здоров'я.

«Щира подяка вам, дорогі медики, за вашу самовіддану, надзвичайно важливу, особливо у теперішніх реаліях, працю. Бажаю професійного зросту, поваги і любові колег і пацієнтів, довгих і щасливих років життя, міцного та ментального здоров'я, душевного тепла. Дякую нашим військовим лікарям, що рятують наших захисників та захисниць. Бажаю, щоб всі пацієнти одужували та жили своє життя на благо країні. Зі святом вас! Слава Україні!» – привітав присутніх Сергій Добряк.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Покровська КЛІЛ уклала меморандум про співпрацю з міжнародною організацією «Лікарі без кордонів»