З настанням весни та теплої погоди у Покровську розпочався сезон свіжих ягід та фруктів. На місцевому ринку вже з'явилася полуниця, черешня та абрикоси. Журналісти телебачення «КАПРІ» досліджували, скільки коштують ці фрукти на ринках Покровська.

«В нашому асортименті абрикоси по 180 гривень за кілограм, черешня – 170 гривень, чорниця – 850 гривень за кілограм, виноград –  280 грн, персики по 150 грн за кілограм, кавуни по 70 гривень за кг й диня по 90», – перераховує продавець Вадим.

На прилавках Покровська також є і цитрусові. Наприклад, 1 кілограм апельсинів коштує 100 гривень, а мандарин – по 90 гривень за кілограм. Ціна на банани становить 80 гривень. За словами продавця, найбільший попит має полуниця, яку продають по 140 гривень за кілограм.

Також у Покровську можна придбати екзотичні фрукти та ягоди на свій смак. 

«Є пітахая червона та жовта. Пітахая коштує 250 гривень за штуку. Також є у продажу свіжа папая та кокоси. Питний – 168 гривень за штуку, а звичайний – 45 гривень за штуку. Й завжди у продажу є свіжий ананас за 250 гривень. Кілограм ківі – 165 гривень», – розповідає продавчиня Наталія. 

Вчені із Всесвітньої організації охорони здоров'я кажуть, що кожна людина має куштувати щонайменше 5 порцій фруктів та овочів на день. Вважається, що такий спосіб харчування здатен зменшити ризики серцевих захворювань, інсультів та деяких видів раку. 

Детальніше – в сюжеті Телебачення «КАПРІ»


Раніше Pokrovsk24.news розповідав, від чого залежить зміна цін на продукти в Україні.