У 2016 році колективом центральної бібліотеки імені Шевченка було започатковано літературно-мистецький фестиваль-конкурс «Покровський літфест». Захід перейшов у розряд традиційних і став однією з візитівок Покровська. Попри близькість фронту і вимушену евакуацію, «ЛітFest» відбувся і в поточному році.

З початком повномасштабного вторгнення фестиваль проводять в онлайн-форматі. Втім, донедавня це стосувалось лише конкурсантів та членів журі, адже працівники бібліотеки залишались на своїх місцях. З наближенням фронту бібліотекарі, як і більшість мешканців Покровської громади, евакуювались до більш безпечних місць. 

«На жаль, в цей важкий час фестиваль проходить лише в онлайн-форматі. Онлайн працюють й працівники бібліотеки, які є організаторами цього конкурсу. Тому, звичайно, були складнощі при підготовці та проведенні самого конкурсу», – розповіла начальниця Покровського міського відділу культури Олена Олехнович.

В поточному році «ЛітFest» зібрав понад півсотні письменників та поетів з різних куточків України.

«Географія конкурсу достатньо велика: наша рідна Донеччина, Дніпропетровська, Київська, Львівська та Одеська області. Ми маємо надію, що цей рік не буде останнім для фестивалю й ми будемо надалі розвиватися в цьому напрямку», – підкреслю Олена Олехнович.

Як і в попередні роки, конкурсанти змогли подати свої роботи до однієї або одразу кількох номінацій. Випробувати себе як в прозі, так і в поезії. Оцінювали конкурсантів члени літературних фестивалів, національних спілок художників, журналістів та краєзнавців. Загалом журі опрацювали близько 100 творів.

Цьогоріч кожен учасник буде відзначений дипломом, грамотою, чи офіційною подякою. На офіційній сторінці бібліотеки у Facebook можна ознайомитись з призерами та переможцями конкурсу.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, щоу Дніпрі запрацював простір підтримки переселенців