З 1 березня, згідно з постановою Уряду України, деяким категоріям внутрішньо переміщених осіб автоматично продовжили виплати на 6 місяців. Сьогодні, 15 березня, кошти надійдуть на рахунки цим ВПО, повідомляють у Міністерстві соціальної політики України. 

Отримувати допомогу протягом 6 місяців можуть наступні категорії: 

- осіби з інвалідністю I чи II групи, діти з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворі діти;

- пенсіонери, в яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії  не перевищує 9 444 грн;

- діти-сироти та діти, позбавлених батьківського піклування

За інформацію Мінсоцполітики, на 671 тисячу людей вже було спрямовано 1,4 мільярда гривень. 

Українці з відповідних категорій, які не отримали виплати, повинні подати заяву на призначення допомоги у найближчому Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП) або у відділі соціального захисту.

Інша частина ВПО отримає виплати після подання нових заяв на виплату. Допомога на проживання ще на 6 місяців для них здійснюється, якщо середній дохід на особу в такій родині менший за 9 444 грн.

«Наразі органи соціального захисту отримали 91,4 тис. заяв. Близько 66% заяв вже опрацьовані, ще 34% заяв – знаходяться в роботі», – зазначають у міністерстві.

Нарахування коштів для тих ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 і 28 березня.

Також у Міністерстві соціальної політики України нагадали, що вони ініціювали продовження терміну подачі заяв до 31 квітня. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що в Україні розробляють нову програму допомоги для внутрішньо переміщених осіб, яка передбачає субсидії на оренду житла.