Війна та літо – не завада для розповсюдження вірусних і інфекційних хвороб. Останні дні в Україні, і на Донеччині зокрема, все частіше фіксують випадки інфікування коронавірусом. Епідемічною ситуацією у Покровській громаді цікавилась знімальна група телеканалу «Орбіта».

"Зросла кількість захворювань на Covid-19, десь у 2 рази, порівнюючи попередні 2 місяці. Симптоми захворюваності більш-менш "спокійні": висока температура кілька днів, ломота в тілі й на 3-4 добу кашель та нежить. Взагалі захворювання проходить дуже легко: 5-7 днів й ми виписуємо пацієнта", – розповідає медична директорка Покровського центру ПМСД Олена Пономаренко.

Одним із факторів розповсюдження Covid-19 є посилення міграційних процесів в регіоні. У Покровській громаді захворюваність збільшилась за рахунок дорослого населення. Кількість дітей, які звертаються до лікарів, значно скоротилась. Це в першу чергу пов'язано з евакуацією неповнолітніх.

Загалом, хворі на Covid-19 нині одужують швидко.

"Якщо раніше у хворих на Covid-19 були ускладнення пневмонії, то зараз такого немає. Жодної госпіталізації за ці місяці в нас не було. Пневмонії є, але вони не ковідні й не складні. Всі пневмонії в нас лікуються амбулаторно", – пояснює Олена Пономаренко.

При перших симптомах лікар рекомендує звернутись до сімейного лікаря. Якщо його немає – до контактного центру медичного закладу, де хворому нададуть всю необхідну інформацію та маршрут, як скористатися послугою лікарів.

При підвищеній температурі та інших виражених симптомах записують та приймають фактично у день звернення.

Детальніше – в сюжеті ТК "Орбіта".

" target="_blank">

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як ВПО отримати доступ до безоплатної медичної допомоги