У відділенні рентгенодіагностики, розташованому в головному корпусі Покровської КЛІЛ, триває ремонт. Оновлення приміщень повністю фінансує компанія Метінвест. Про це повідомляє ТК "ОРБІТА".


Заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова розповіла про хід робіт очільникові громади Сергію Добряку та керівникові бюджетоутворюючого  підприємства – шахтоуправління «Покровське» – Валерію Яковенку.

«Сьогодні ми оглядаємо хід ремонту відділення рентгенодіагностики. Це черговий подарунок від наших добрих партнерів і друзів – компанії Метінвест. Ми з ними робили і реабілітаційне відділення, і перинатальний центр. Сьогодні планово працюємо над цим відділенням. Роботи йдуть швидко, ефективно, результативно», – каже начальник Покровської МВА Сергій Добряк.


Традиційно ремонт відділення робиться повністю. Етап демонтажу майже закінчено, в планах – перепланування території.

У відділенні буде зроблена нова система вентиляції, її також прокладуть в апаратній і в проявній. Вона буде виконувати й функції підтримки заданої температури в приміщенні. Також повністю оновлять стіни, стелі, двері, підлогу.

«Підлога у нас частково буде демонтована, буде залита бетоном там, де апарат. А в інших приміщеннях буде змонтована дерев'яна підлога, OSB-плита плюс лінолеум, щоб не навантажувати плити перекриття, адже це будівля 1965 року», – розповів директор ТОВ «Нові теплотехнології» Максим Лобинцев.

Про те, що в Покровській КЛІЛ чекають на допомогу в ремонті й цього відділення, йшла мова на одній із зустрічей з операційним директором компанії Метінвест Олександром Мироненком.

«Це дуже важкий ремонт, адже згідно з нормами НСЗУ стіни треба вкрити баритом, для того щоб відвідувачі не отримували опромінювання. Це вартісний проект: і через барит, і тому що в лікарні дерев'яна насипна підлога, тут просто «дихають» стіни. Тому все це переробляється наново», – зазначила Маргарита Ідрісова.

З 2020 року в лікарні є дві цифрові установки рентген-діагностики. Одна з них зараз працює в поліклініці, інша чекає на закінчення ремонту. Завершити роботи планують до липня.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Метінвест допомагає облаштувати укриття в лікарні Покровська.