У Покровську почали роботу два нові спортивні клуби з бігу та скандинавської ходьби. Клуби створені в межах програми Президента України «Активні парки». Про це повідомили кореспонденти ТК «Орбіта».

Члени бігового клубу тренуються під керівництвом тренера Владислава Щербинки. Він зазначає, що кожен учасник визначає власний ритм бігу, залежно від вікових особливостей та стану здоров'я. Дистанцію заміряють у мобільному додатку.

«Ми проводимо тренування два рази на тиждень. Діти в нас можуть пробігти приблизно один кілометр. А ті, що більш дорослі, можуть пробігти до 5 кілометрів. Тренування ми починаємо з розминки, враховуючі стан здоров'я, тому що є новачки. Під кожного ми намагаємось створити особистий тренувальний процес», – пояснює Владислав.

Неподалік відбуваються тренування зі скандинавської ходьби. На початку заняття спортсмени підбирають собі палиці та налаштовують їх відповідно до свого зросту. З особливостями цього виду спорту учасників знайомить тренер Даніїл Самчук.

«Два місяці тому на нас вийшли організатори "Активних парків" з пропозицією відкрити свій скандинавський клуб. Для мене це здалось цікавим і я вирішив спробувати себе у ходьбі. Сам навчався, багато чого подивися, прочитав», – розповідає тренер.

Наразі Даніїл активно ділиться своїми знаннями з вихованцями, намагаючись прищепити їм головне – любов до спорту.

«Усім необхідним реквізитом клуб забезпечили "Активні парки". Тренування розпочинається з розминки, а далі крокуємо хто на 1 кілометр, хто більше», – додав Даніїл Самчук.

Тренери запрошують усіх охочих будь-якого віку долучатися до занять бігом та скандинавською ходьбою. Інформацію про розклад занять і локації можна знайти в їх соціальних мережах

Детальніше про тренування – в сюжеті ТК «Орбіта».

 Раніше Pokrovsk24.news розповідав, що у Покровську проходять заняття йоги для дітей..