На вулицях Покровська встановили бетонні захисні споруди – «зуби дракона». Детальніше про підготовку до оборони Покровська та комунальні послуги розповів начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

40% Покровська повністю без електропостачання, а також без світла Родинське та 10 сусідніх сіл. Проте, в місті досі залишаться близько 12 тисяч мешканців та 67 дітей, який обіцяють вивезти найближчим часом. 

«Якщо ви будете бачити, що проходять фортифікаційні роботи вже на ваших вулицях – не зволікайте, збирайте речі та виїжджайте. Це буде небезпечно», – підкреслив Сергій Добряк.

Ворог поступово знищує місто – як свого часу Бахмут та Авдіївку. Як і обіцяли у Покровській МВА, до останнього на місцях залишаються рятувальники, поліцейські, працівники соціальних служб та комунальники.

«Сьогодні Покровська громада входить в зону досягнення FPV-дронів, артилерії та інших видів озброєння. Це створює певні складнощі у роботі, оскільки комунальні служби не можуть доїхати в усі куточки громади та виконати необхідний обсяг роботи», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель. 

Інфраструктура Покровська втратила близько 80% потужностей. Там, де немає електропостачання, його вже неможливо відновити. Аналогічна ситуація й з газопостачанням та теплом. Окрім цього вже точно відомо, що опалювального сезону в місті не буде.

«Ми бачимо, що ворог не залишив нам можливості провести опалювальний сезон, тому його не буде. Будемо встановлювати пункти обігріву та пункти незламності. Закликаю перезимувати у більш безпечних місцях, адже якщо так станеться, що фронт буде наближатися, можуть виїхати й служба з надзвичайних ситуацій», – наголошує Сергій Добряк. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

" target="_blank">Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що протягом тижня з Покровської ТГ евакуювали 25 дітей