З Очеретинської громади, де наразі точаться запеклі бої, масово евакуюються місцеві жителі, повідомляють в поліції Донеччини. "Білі янголи" вивозять усіх бажаючих з найгарячіших точок до більш безпечних місць. З Авдіївського напрямку вдалось врятувати і вивезти жінку 95 років.Крім того, поліція продовжує привозити гуманітарну допомогу – навіть туди, де залишилося всього декілька жителів. Напередодні поліцейські  відправились в Уманське. Село щодня потерпає від обстрілів. Днями сюди прилетіло одразу дві ракети, які знищили один з будинків, на щастя мешканців всередині не було. Від хати залишились груди каміння.

У населеному пункті майже немає вцілілих осель. Однак, навіть в зруйнованих будинках живуть люди. Вірі Степанівні - 88 років. Маломобільну жінку та її родичку «Білі янголи» евакуювали в Добропілля. У цей час неподалік лягали «Гради». Екстрену евакуацію попросила ще одна родина. Через важку хворобу мати опинилася в критичному стані та потребувала негайної медичної допомоги.

Група «Білий Янгол» доставила хвору разом з чоловіком і сином до лікарні. Проте дива не сталося - 67-річна жінка померла. Внаслідок російської агресії та постійних обстрілів вона не мала доступу до лікування і належного догляду.

Лише за 12 днів правоохоронці доставили в села Уманське, Бердичі, Орлівку, Семенівку понад тонну гуманітарної допомоги.  Літня жителька Уманського з вдячністю зустрічає «Білих янголів». Декілька днів тому вона потрапила під обстріл, її привалило в будинку, проте поки пенсіонерка не готова залишити дім.

"Обстановка дуже напружена, кожну хвилину, секунду на все чекаємо. "Білий янгол" дуже часто приїжджає по декілька разів на тиждень і не з пустими руками: продукти, миючі засоби, хліб постійно. Крім того є і ліки, все, чого ми потребуємо. Кожного і немічного, і малого навідують, при потребі вивезуть. Якщо хворий чи немічний, то занесуть. Доставлять , куди треба", – каже жінка.

Людям привезли продукти, зокрема готові пайки, які не треба готувати, хліб, питну воду, гігієнічні набори.

" target="_blank">

Нагадаємо,  на Донеччині оновили графік курсування евакуаційних потягів.