З ініціативи Покровської міської військової адміністрації та в рамках спільного проекту Європейського комітету регіонів і Асоціації міст України «Літні табори для українських дітей» 14 учнів пільгових категорій Покровської територіальної громади проведуть тиждень на Мальті.

Враховуючи близькість фронту та постійні обстріли, Покровська міська військова адміністрація звернулася до Президента Європейського комітету регіонів із проханням розглянути можливість психологічної реабілітації дітей у безпечному місці. Це дозволить дітям хоча б на якийсь час відволіктися від складних реалій сьогодення та насолодитися культурними, спортивними, освітніми та розважальними заходами.

«Діти нашої громади позбавлені дитинства: вони не мають можливості повноцінно займатися у школі, гратися на дитячих майданчиках, кожного дня здригаються від звуків обстрілів»,  зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

На Мальті група покровських учнів перебуватиме тиждень. За цей час вони ознайомляться із культурою та історією країни, відвідають історичні місця, культурні пам’ятки та музеї.

«Ми дуже вдячні організаторам подорожі за те, що в такий скрутний час ми маємо можливість відволіктися від війни та побачити світ очима дітей, розвинути та підтягнути свою іноземну мову. Крім того, подорож буде містити безліч екскурсій. Впевнена, буде цікаво та змістовно», зазначила директорка ЗОШ №9 Валентина Рудик.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що юні футболісти з Донеччини відвідали Прагу