Уряд України дозволив жителям прифронтових регіонів самостійно заготовляти деревину для зими. Відповідне рішення оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Підготовка до зими поблизу лінії фронту. Великий виклик, над яким активно працюємо. У багатьох громадах деревина є основним засобом для обігріву приміщень», – зазначив Денис Шмигаль, прем‘єр-міністр України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль дав вказівку Міністерству довкілля розробити нормативно-правовий акт, який дозволить жителям прифронтових районів самостійно заготовляти деревину. Цей крок спрямований на полегшення підготовки до зими в умовах надзвичайної ситуації.

«Ця процедура має бути чітко регламентована, аби люди змогли заготовити достатньо дров без шкоди для наших лісів», – наголосив Денис Шмигаль, прем‘єр-міністр України.

Денис Шмигаль наголосив, що Міністерство енергетики, Міністерство економіки, Міністерство фінансів разом із віце-прем'єр-міністром Іриною Верещук мають невідкладно розробити механізм розподілу гуманітарної допомоги у вигляді скрапленого газу. Ця ініціатива спрямована на забезпечення потреб побутових споживачів, особливо у Донецькій області, що знаходиться на лінії фронту.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що жителі областей, що знаходяться близько до лінії фронту, можуть замовляти необхідні лікарські препарати через Укрпошту без сплати за доставку