Уряд України оголосив про розширення переліку сервісів, які будуть доступні в усіх Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) по всій країні. Це рішення спрямоване на спрощення процедур оформлення документів для громадян. Про нововведення повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Також буде введено нові послуги в ЦНАПах, спрямовані на підтримку осіб, які перебували в полоні через збройну агресію проти України. Відтепер українці зможуть оформляти компенсацію вартості санаторно-курортного лікування, якщо вони оплатили його самостійно, а також взяття на облік для отримання такого лікування.

Також планується послуга зі внесення до Реєстру пільговиків інформації про українців, які мають право на пільгу, та членів їхніх сімей чи опікуна.

Крім того, уряд через ЦНАП можна буде отримати призначення щомісячної грошової компенсації для учнів навчальних закладів на територіях радіоактивного забруднення та дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи, які не харчуються в їдальнях.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Покровській ЦНАП відкрив новий територіальний підрозділ у Родинському