Кабінет міністрів України запровадив зміни в процедуру надання допомоги сім’ям загиблих військових. Про це повідомив Тарас Мельничук, представник уряду в Верховній Раді, у своєму Telegram каналі.

Згідно з оновленнями, які були ухвалені 18 червня, розширено перелік осіб, які мають право на отримання разової фінансової допомоги. Відтепер право на допомогу мають:

  • партнери загиблих, які проживали разом без реєстрації шлюбу;
  • онуки загиблих, якщо їх батьки померли;
  • діти, народжені після загибелі батька-військового.

Особи з цих категорій можуть отримати допомогу, якщо передбачено особисте розпорядження загиблого, у якому визначено коло осіб, що отримають допомогу, із вказанням їхніх часток у відсотках.

Уряд також затвердив перелік осіб, які можуть отримати допомогу, незалежно від наявності такого розпорядження.

«Встановлено порядок розподілу часток одноразової грошової допомоги в разі відмови однієї з осіб, які мають право на допомогу, від отримання своєї частки», – написав Тарас Мельничук.

Окрім того, тепер законодавчо встановлено, що відмовитися від допомоги від імені неповнолітніх дітей загиблого, осіб з обмеженою дієздатністю або недієздатних осіб не можна.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що ветерани та особи з інвалідністю зможуть отримати безкоштовні консультації щодо переоблаштування житла