За перший місяць поточного року 575 українських родин взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя на 1 мільярд гривень. Про це повідомляє Урядовий портал.

Третина з цих кредитів отримані на умовах масової іпотеки - під 7%. Ними можуть скористатися всі українці, які не мають власного житла, або потребують покращення житлових умов. Про це розповіла заступниця Міністра економіки України Надія Бігун.

Від початку дії програми єОселя кредити на придбання житла взяли вже 6 900 українських родин на 10,4 млрд грн. В той же час, військові, медики, педагоги й науковці можуть взяти кредит за програмою на пільгових умовах - під 3%”, - зазначила Надія Бігун.

В Кабінеті Міністрів України розробили інфографіку, як отримати іпотеку за програмою єОселя.

"Замість відвідувань банків, заповнення безлічі паперових анкет і збирання різних довідок, тепер достатньо всього декілька кліків у додатку Дія", - йдеться в повідомленні.

Термін розтермінування за державною програмою становить до 20 років, перший внесок – від 20 відсотків. 

Партнерами держави за програмою є сім банків: Ощадбанк, Укргазбанк, Приватбанк, Глобус банк, Укрексімбанк, Sky bank, Sense bank.

При цьому позичальник має бути платоспроможим громадянином України, не бути учасником інших державних житлових програм, не перебувати у санкційних списках.

Є також обмеження по площі нерухомості, яку позичальник має у власності. Так, верхню межу цієї норми визначили як 52,5 квадратного метра на особу та додатково 21 квадратний метр на кожного члена сім'ї.

Детальніше про програму дивіться в інфографіці за посиланням на сайті Уряду.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, кому з ВПО нарахують виплати за 2 місяці