В Україні більше не будуть переводити годинники на літній час. Згідно з заявою Міністерства енергетики, таке рішення не матиме негативного впливу на роботу енергосистеми країни.

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник підтвердив, що відміна переходу на літній час не спричинить зростання споживання електроенергії та не вплине на загальну ситуацію з освітленням у країні. Він озвучив цю інформацію під час виступу на національному телемарафоні «Єдині новини».

«Як і зазначав міністр енергетики Герман Галущенко, не постраждає енергосистема від скасувань переходу часу. Ситуація залишається стабільною і це ніяким чином негативно не вплине», – наголосив Микола Колісник, заступник міністра енергетики.

У нього запитали, чи не прогнозує відомство збільшення споживання через скасування літнього часу. Посадовець відповів, що ні.

Нагадаємо, 16 липня парламент прийняв у цілому законопроєкт №4201 про скасування переведення часу в Україні з зимового на літній. Відповідне рішення підтримав 261 народний обранець.

Згодом на сайті Верховної Ради з’явився проєкт Постанови про скасування рішення Верховної Ради України від 16.07.2024 року про прийняття  «Закону про обчислення часу в Україні».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що за новим законопроєктом, уряд України планує підвищення військового збору, а також деяких інших податків, щоб збільшити надходження до державного бюджету