Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №413, що спрощують процедуру надання статусу учасника бойових дій (УБД). Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

За новими правилами, оборонцям, які вже є або були на службі у силах безпеки, не потрібно збирати необхідні документи для отримання статусу. Тепер це завдання лягає на плечі спеціальних комісій, які розв'язують питання про надання УБД. 

«Основними нововведеннями є запровадження електронного кабінету в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни, що спрощує доступ до необхідної інформації та здійснення відповідних записів для заявників, секретарів комісій та адміністраторів Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів)», – повідомляє Мінветеранів.

Згідно з оновленнями постанови №413, процес подачі заяви на присвоєння статусу учасника бойових дій (УБД) тепер можливий як у паперовій, так і в електронній формі. Однак, право на подачу заяви через електронні сервіси, такі як Дія чи ЄДРРВВ, мають виключно службовці органів сил безпеки та оборони. Добровольці можуть надсилати свої електронні заяви поштою або через центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), тоді як розвідники мають право подавати заяву лише у паперовій формі.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як користуватися електронним військово-обліковим документом у «Резерв+»