В Україні запустили корисний сайт для вступників у заклади професійної освіти

Міністерство освіти і науки України відкрило новий корисний сайт «Профтех онлайн» для вступників у заклади професійної освіти. Про це повідомили у Міносвіти. 

Для полегшення процесу вступу в Україні було створено новий сайт «Профтех онлайн», що дозволяє майбутнім студентам швидко вибрати заклад освіти за регіоном і спеціалізацією. На сайті доступна інформація про різні напрямки навчання, переваги робітничих спеціальностей та відповіді на часті питання про вступ, включаючи умови проживання в гуртожитку та наявність пільг.

Термін подачі заявок на вступ закінчується наприкінці вересня. Вступники можуть подавати документи особисто або онлайн через електронний кабінет на сайті ЄДЕБО.

«Тривалість навчання в профтехах - від 6 місяців до 3 років. Усе залежить від обраної професії, наявного на момент вступу рівня освіти (9/11 клас) та кваліфікації», – нагадали в МОН.

Вступники можуть подавати заявки одночасно до декількох навчальних закладів. Важливо, що для вступу до професійно-технічних училищ не потрібно проходити ЗНО чи НМТ. Замість цього, кожен заклад самостійно визначає критерії та проводить конкурсний відбір кандидатів.

Раніше Pokrovsk24.news розповідали про роботу Світлани Рогозіної, майстрині високовольтного обладнання на шахтоуправлінні «Покровське».