Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. 

За словами учасників ринку, на це вплинуло кілька факторів. По-перше, пропозиція огірків знизилася через нестабільні вибірки в стаціонарних комбінатах і плівкових теплицях. Водночас попит на цей продукт залишається стабільно високим. 

Наразі українські тепличні комбінати пропонують огірки за ціною 50-65 грн/кг ($1,21-1,58/кг), що на 11% вище порівняно з кінцем минулого тижня.

Зростання цін ринкові учасники пояснюють обмеженою пропозицією тепличних огірків на тлі підвищеного попиту. Вибірки продукції в комбінатах значно зменшилися через погіршення погодних умов. Крім того, на підтримку цін впливає відсутність конкуренції з боку імпортних овочів у цей період.

Варто зазначити, що нинішні ціни на тепличні огірки в Україні аналогічні тим, що спостерігалися в сезонах 2023 і 2022 років. Проте оператори ринку попереджають, що подальше підвищення цін на місцеві огірки може спровокувати різке збільшення імпортних поставок. Це створить додаткові труднощі для українських тепличних комбінатів у конкуренції з імпортними овочами, оскільки багато з них вже змушені використовувати підігрів.

За прогнозами, зниження середньодобових температур в Україні й надалі підвищуватиме собівартість виробництва тепличних овочів.

Раніше Pokrovsk24.news пояснював, чому дорожчає картопля в Україні