В Донецькій, Київській, Одеській і Дніпропетровській областях 17 травня  будуть застосовуватися графіки стабілізаційних відключень. Про це повідомили в ДТЕК.

Проте, сьогодні до 19 години обмеження світла поки що не передбачені.  Фахівці додають, що ситуація в енергосистемі залишається вкрай важкою. 

Графіки можна подивитись на сайтах операторів систем розподілу ДТЕК в Києві або вашій області.

Потепління покращить ситуацію зі споживанням електроенергії в країні, але не відновить пошкоджені потужності українських електростанцій. Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

За його словами, після очікуваного підвищення температури повітря – ймовірно вдасться не застосовувати відключень. Але це –  за умови відсутності російських обстрілів. 

Влітку ж, з урахуванням планових ремонтів на об’єктах генерації та використання населенням кондиціонерів, дефіцит в енергосистемі знову може стати критичним.

"Всі варіанти, доступні «Укренерго», вже задіяні. Залишається вкотре закликати всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. Не вмикати потужні електроприлади одночасно вранці та ввечері, зменшити використання обігрівачів та кондиціонерів, відмовитися від використання пральних машин та бойлерів у години максимального споживання», - зазначив Володимир Кудрицький.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що на Донеччині відбуватимуться стабілізаційні відключення електроенергії.