З найгарячішої точки Лиманської громади «Білі янголи» евакуювали маломобільне подружжя, що залишилось без житла.

Будинок у селі Колодязі, де жили 84-річний чоловік та його 86-річна дружина, розбили прямим влучанням російські війська. Через проблеми з серцем жінка потрапила до лікарні.

Про це повідомляють в поліції Донецької області.

Раніше в Колодязях мешкало близько 350 людей, зараз лишилися одиниці. Поліцейські приїхали за дідусем, якого попросили забрати з-під вогню рідні. Його дружина на той час перебувала в медзакладі.

Лиманські «Білі янголи» працюють під постійними обстрілами та нальотами авіації, яка розбиває населені пункти до каменів. Під час евакуації екіпаж також потрапив під удар: ворог гатив з артилерії, поруч розривалися боєприпаси. Попри це, правоохоронці доставили літнього чоловіка у безпечне місце.

За кілька днів поліцейські допомогли подружжю возз’єднатись і передали волонтерам, які відвезли родину в шелтер Краматорська. Зараз парі підшукують нове житло.

Не всі жителі фронтових селищ погоджуються на евакуацію. Вижити в пекельних умовах їм допомагають «білі янголи», які декілька разів на тиждень привозять життєво необхідні речі: хліб, засоби гігієни, ліки. У Торському немає електрики, тому поліція регулярно доставляє свічки та ліхтарики.

В ДСНС інофрмують: ще троє мешканців Очеретинської громади обрали евакуацію замість постійного ризику для свого життя. Рятувальники евакуаційної групи "ФЕНІКС" спільно зі співробітниками Національної поліції евакуювали людей на броньованому автомобілі з смт Очеретине до м. Покровськ. 

Звідти працівниками КП «Муніципальна служба правопорядку» кожного дня здійснюються заходи з евакуації мешканців Донецької області до більш безпечних районів країни. Надається допомога маломобільним громадянам, людям похилого віку та жінкам з дітьми при реєстрації, перенесенні валіз та за потребою здійснюється супровід від домівок до потягу.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що на Донеччині оновили графік курсування евакуаційних потягів. Починаючи з сьомого березня 2024 року евакуація здійснюватиметься до Житомирської області  спеціальним поїздом. Він курсуватиме один раз на вісім днів по непарним числам.

За інформацією Донецької ОВА, вже відомі дати евакуації на березень: 07.03; 15.03; 23.03; 31.03.