В Україні діє програма єОздоровлення, яка дозволяє батькам отримати виплати на відпочинок дітей у літніх таборах. Ця можливість доступна для дітей з малозабезпечених сімей, в тому числі для дітей з інвалідністю, здатних до самообслуговування, та дітей з багатодітних родин. Про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики.

Батьки можуть скористатися програмою після отримання повідомлення про наявність коштів з кінця травня через застосунок Дія, Приватбанк або соціальні служби.

Допомогу видають один раз на рік. Якщо дитина вже отримувала путівку в цьому році, вона не зможе отримати її знову.

Після повідомлення про можливість отримання коштів, батьки мають відкрити спеціальну картку в Приватбанку, на яку будуть перераховані кошти в розмірі 15 890 грн на дитину.

«Кошти нараховуються для всіх дітей у сім'ї віком 7-18 років, які мають право скористатися програмою», – зазначили в Мінсоцполітики.

Далі необхідно вибрати заклад для відпочинку з оновлюваного списку, доступного онлайн, і забронювати путівку, зазначивши термін перебування та вартість.

Оплата путівки здійснюється після прибуття дитини в табір за допомогою картки.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що діти із статусом ВПО мають можливість отримати безкоштовний відпочинок у Карпатах та інші пільги