Як повідомляв Рokrovsk24.news, шахтоуправління "Покровське" запускає нову лаву.

В Метінвест Покровськвугіллі розповідають, що першими до підготовки лави долучилися прохідники: бригада Володимира Єщенко готувала вентиляційний штрек, а конвеєрний - бригада Сергія Філатова.

Зазначається, що паралельно з прохідниками працювали монтажники - від березня бригада Сергія Сокрути дільниці МДО-3 займалася проведенням по монтажному хіднику, довжина якого склала 290 метрів.

Шахтарі додають: спочатку планували проходити по 1,5 метри на добу, але згодом, оцінивши сили, змогли досягти показників у 6 метрів. Тому прискорили запуск лави в експлуатацію на майже півтора місяці.

За словами фахівців, монтаж обладнання тривав 3 місяці. Тут змонтовані 189 секцій механізованого комплексу, комбайн JOY 7LS, лавний, підлавний та 4 стрічкові конвеєри загальною протяжністю 2 700 метрів.

"Щодо обладнання - використали як нове, так і вже вживане, але після капремонту: решетачний став виробництва CORUM GROUP був відремонтований власними силами (комплектуючі придбали на заводі-виробнику, а металоконструкції виготовили у поверхневих цехах) ", - додають в Метінвест Покровськвугіллі.

Крім того, секції механізованого комплексу частково відновили в цеху РГО, також вони були відремонтовані на різних заводах.

До кінця року гірники планують підготувати ще один очисний забій – 2 північну лаву центральної панелі блоку 11. Тож всі видобувні дільниці будуть забезпечені роботою.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, що журналісти The Guardian побували на виробництві Метінвесту в Покровську, де українські жінки поступово обіймають традиційно чоловічі посади.