В Україні деякі пенсіонери мають можливість отримати повне звільнення від сплати за комунальні послуги. Як повідомляє 24 Канал, існує кілька опцій для пільг: оформлення субсидії або використання 100% знижки на комунальні платежі.

Щоб скористатися можливістю повного звільнення від плати за комунальні послуги, пенсіонери мають проживати у сільській місцевості та працювати на певних професіях протягом останніх кількох років:

- педагогічні працівники;

- та медичні працівники та фармацевти;

- спеціалісти із захисту рослин;

- працівники музеїв, бібліотек та державних чи комунальних культурних та освітніх установ.

Українці після виходу на пенсію можуть скористатися знижкою на юридичні послуги. До таких послуг належать професійні консультації, захист прав та інтересів, а також представлення інтересів осіб у різних юридичних інстанціях.

Також пенсіонери в Україні користуються безкоштовним проїздом у міському громадському транспорті, за винятком таксі, та мають право на безплатний проїзд у залізничному транспорті заміського сполучення. 

Окрім цього, пенсіонерам також анулюється земельний податок, але лише якщо їхня земельна ділянка не перевищує встановлені ліміти. Для будівництва індивідуальних гаражів допустима площа становить:

- 0,01 га для особистого сільського господарства;

до 2 га для індивідуального дачного будівництва;

- до 0,10 га для садівництва;

- до 0,12 га. 

Щодо будівництва житлових будинків, господарських будівель і споруд, то в селах допустима площа складає до 0,25 га, у селищах міського типу — до 0,15 га, а у містах — до 0,10 га.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Кабмін розгляне заборону підвищення цін на електроенергію під час війни.