У середу, 14 серпня, з Донецької області вирушив евакуаційний потяг. 175 жителів відправились на Рівненщину. З них 41 дитина та 19 осіб з інвалідністю.

Жителів в дорогу забезпечили усім необхідним. Допомогу надали благодійні організації. Зокрема, всі евакуйовані були забезпечені водою та харчуванням від World Central Kitchen, а дітям подарували  рюкзаки від ЮНІСЕФ  та International Rescue Committee.


"Всіх евакуйованих осіб «Янголи спасіння», за підтримки ЮНІСЕФ, «SOLIDARITÉS INTERNATIONAL» та «People in Need» зареєтровано на виплату грошової допомоги  у розмірі 10800 грн на кожного члена родини", - розповів начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

За його словами, у серпні поточного року евакуація здійснюється спеціальним поїздом, 1 раз на 8 днів, до Рівненської області.


Нагадаємо, що в Донецькій області працює цілодобовий кол-центр  з питань безкоштовної евакуації. Загальний номер: 0-800-500-121.

Раніше Рokrovsk24.news повідомляв, як екіпаж поліції "Білий янгол" допомагає евакуюватися людям з Гродівки Покровського району. Цей населений пункт ворог нещадно обстрілює. Тому вивозити людей стає складніше.