На підконтрольній Україні території Донеччини залишається близько 335 тисяч осіб, з них менше ніж 43,5 тисячі (серед яких 616 дітей), перебувають в населених пунктах, що належать до зони активних бойових дій. Про це повідомив начальник відділу оперативно-чергової служби департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької області Дмитро Петлін. 

«На початок повномасштабного вторгнення на території Донецької області, яка на теперішній час контролюється українською владою знаходилось 1 млн 261 тис. людей. За період евакуації виїхало близько 1 млн 161 тисячі людей», – розповів Дмитро Петлін. 

З них – 185,5 тисяч дітей, а також близько 46 тисяч осіб з інвалідністю. З 18 громад, які підлягають під обов'язкову евакуацію у примусовий спосіб, у 12 ще залишаються діти. 

«За цей тиждень з населених пунктів Донецької області, які підлягають під обов'язкову евакуацію у примусовий спосіб було евакуйовано 222 дитини», – повідомила виконуюча обов'язки начальниці служби у справах дітей Юлія Рижакова. 

За останній тиждень з Покровська було евакуйовано 11 сімей з 20 дітей. З Родинського – 13 сімей, в яких виховується 22 дитини. 

«Станом на зараз, у населених пунктах, які підлягають під обов'язкову евакуацію, залишається 562 дитини. Це 492 сім'ї», – додала Юлія Рижакова. 

У Покровській територіальній громаді ще залишається 165 дітей зі 115 дітей. 

Пошук локацій для розселення евакуйованих мешканців Донеччини продовжується. За останній тиждень 2 евакуаційні потяги вирушили до більш безпечних регіонів України – в Черкаську, Чернівецьку та Закарпатську області. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». Раніше Pokrovsk24.news розповідав про переселенку з Донецька, яка рятує покинутих тварин у Покровську