31 березня завершився термін проходження фізичної ідентифікації для пенсіонерів-ВПО, зареєстрованих до 24 лютого 2022 року. З квітня пенсіонерам, які не встигли пройти ідентифікацію через відділення Пенсійного фонду або Ощадбанку, чи не використали можливість дистанційної ідентифікації, будуть тимчасово призупинені виплати.

Громадська організація «Донбас SOS» надала поради для тих, хто не виконав цю вимогу у встановлений час.

Фахівці громадської організації описують ситуацію, коли пенсіонер не встиг пройти саме ідентифікацію за допомогою відеозв’язку. Йдеться про два варіанти:

- заявка на проходження процедури подана до 31 березня, однак з пенсіонером ще не зв’язалися. У цьому випадку співробітники Пенсійного фонду опрацюють її дотримуючись черги, а виплати у квітні припинені не будуть;

- пенсіонер-ВПО не пройшов ідентифікацію особисто та не подав заявку на відеоідентифікацію до кінця березня. Тоді, на жаль, починаючи з квітня, виплата пенсії буде припинена.

«Поновити дистанційно пенсію на цей час неможливо (відповідно до чинного законодавства)», - зауважили в «Донбас SOS».

Якщо з пенсіонером не вийшли на зв'язок після подачі заявки на відеоідентифікацію, необхідно повторно подати її на Порталі ПФУ. Така ситуація могла скластися, якщо, наприклад, в особи були відсутні мобільний зв’язок та інтернет, номер не знайшли в Skype чи Telegram або ж пенсіонер не відповідав у призначений час. 

Раніше Pokrovsk24.news розповідав, як отримати компенсацію, якщо винуватець ДТП зник з місця події