На Донеччині була заарештована жителька Слов’янська, яка передавала російським військам інформацію про місцезнаходження підрозділів ЗСУ. Донецька обласна прокуратура повідомляє, що жінка почала листування з окупантами у березні 2024 року, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу «Однокласники».

Вона надавала інформацію бойовику з так званої «ДНР», який воює проти України, про те, де розташовані українські військові, детальний адрес будівель і підтверджувала наявність блокпостів. Коли окупант розповів їй про полоненого українського військовослужбовця, зрадниця давала поради щодо його жорстокого вбивства.

Наразі, за даними прокуратури, діяльність жінки була викрита, і вона була затримана. Зараз вона чекає на вирок суду, перебуваючи під вартою.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2  КК України)», – йдеться у повідомленні.

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що Служба безпеки України затримала російського інформатора на Донеччині, який спробував допомогти РФ прорвати оборону на Покровському напрямку.