У прифронотовому Вугледарі попри бойові дії досі знаходиться близько 100 мирних жителів. Про це розповідають в поліції Донецької області. Через постійні обстріли мешканцям доводиться жити в підвалах.


Гуманітарну допомогу у місто доставляють правоохоронці. Кажуть: привозити продукти сюди з кожним разом складніше, адже дорога зруйнована та знаходиться під ворожим вогнем. Через це рятувальні рейси до Вугледару доводиться здійснювати на броньованому авто. Начальник поліції Волновахи Андрій Друмов разом з колегами приїжджають сюди щотижня.

Поліцейським вдається доставити вантаж в цілості. Упаковки з продуктами та баклажки води залишають в обумовлених місцях у дворах. Один з таких імпровізованих пунктів допомоги – серед суцільних руїн, 20 хвилин тому сюди знову прилітало та є вірогідність повторної атаки. Але тут досі живуть люди – у підвалі.Троє мешканців не витримали та попросили про евакуацію. Серед них – маломобільна жінка, яка потребує лікування. Її виносили на ношах.

Перечекавши черговий обстріл, поліцейські вивезли громадян до більш безпечного місця, а хвора отримала медичну допомогу.


Через загострену ситуацію та практику ворога засипати житлові квартали авіабомбами жителям прифронтових населених пунктів Донеччини краще евакуюватись. Безпечний виїзд допоможе організувати поліція.