Волонтери евакуювали 11 козлів з Донеччини до притулку на Дніпропетровщині через щоденні обстріли селища російськими військами. Як розповів управитель притулку Савелій у коментарі «Суспільному», для тварин не було вільних вольєрів, тому він власноруч збудував для них невеликий загін.

Через постійні обстріли волонтерам довелося евакуювати тварин у два етапи. За словами управителя прихистку Савелія, парнокопитні вижили лише дивом.

«Буває, ось у нас були кози, у якої підбита лапа була, підбиті сухожилля були. Спокійні. Як я і казав, будь-яка тварина у довгій дорозі, їх швидко захитує в автівці. Вони лягають і спокійно себе ведуть», — зазначив чоловік.

У притулку не було вільних вольєрів для евакуйованих козлів, згадує Савелій. Він розповідає, що за один день самостійно збудував невеликий загін для тварин. Козлів уже обстежили та провакцинували, вони абсолютно здорові, але сильно налякані через пережите, додає Савелій.

«Бояться гучних звуків, присідають, бігають, намагаються сховатися. Шукають укриття. Ті, що в нас до війни живуть, їм якось байдуже до звуків. Ну гупнуло і гупнуло», — каже Савелій.

За останні два місяці до притулку привезли понад 30 свійських тварин, евакуйованих з-під російських обстрілів, повідомляє Савелій. Він зазначає, що заявки на евакуацію тварин із зони бойових дій волонтери отримують щодня. Що сталося з власником цих козлів — залишається невідомим.

Раніше Pokrovsk24.news розповідав про переселенку з Донецька, яка рятує покинутих тварин у Покровську