Ігри із домашнім улюбленцем – справжня розрада в сучасних умовах для мешканки Гришиного Аліни Гук. Тварини добре відволікають від усіляких проблем та поганих думок. І чотирилапих у дівчини чимало – її двір нагадує справжній мінізоопарк.

 

«Котик Бублик. Він завжди потрапляє в різні халепи, а ми його потім рятуємо. Коли я бачу, як люди кидають своїх улюбленців, мені їх стає дуже шкода, адже я не уявляю, як на це можна піти. Таких у нас ще 7», – ділиться дівчина.

Селище розташоване за 6 кілометрів від Покровська, який потерпає від влучань ракет та артилерії майже щодня. За усіх своїх улюбленців пані Аліна дуже переживає. Каже, що під час обстрілів вони дуже нервують, тож Аліна Гук планує їхати в евакуацію разом із ними. 

«Відносно спокійно, але казати про повну безпеку я не можу, адже звуки вибухів лунають кожного дня. І навіть зараз я чую, як увімкнулась повітряна тривога. До евакуації я ставлюсь дуже серйозно і вважаю, що кожний свідомий громадянин має сам подбати про свою безпеку та життя. Ми якось організуємо для тварин простір в машині та власними силами доставимо їх до нового житла», – розповідає пані Аліна.

Аліна Гук каже, що бажання їхати немає, як і у більшості мешканців Донеччини, але цього вимагають реалії. Евакуацію продумували заздалегідь та довго підбирали оптимальні варіанти, куди саме можна перебратися. Було не легко, адже більшість орендодавців дуже лякала велика кількість тварин. 

«Свої пошуки ми почали з Дніпропетровської області, але нам нічого не підійшло, бо  оренда більшості будинків починалась від 30 тисяч, ще й з жахливими умовами. Ми почали шукати в інших областях та зупинились на Київській, де винаймали гарний двоповерховий будинок за доволі непогані кошти», – каже Аліна.

Родина дуже сподівається, що їхня оселя у Гришиному залишиться неушкодженою та знову зустріне їх після тимчасової подорожі. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, щоорганізація UAnimals спільно з сервісом BlaBlaCar започаткували збір коштів для порятунку тварин із прифронтових зон України.