У зв’язку із наближенням фронту та погіршенням безпекової ситуації Покровською міською військовою адміністрацією було прийняте рішення перемістити до більш безпечного регіону скульптурну композицію Миколи Леонтовича. Пам’ятник всесвітньо відомому композитору вже прикрасив парк у Вінниці.

«Радо погодились прийняти на тимчасове зберігання цю скульптуру Вінницька міська рада, і це рішення не є випадковим, адже Леонтович народився саме на Вінниччині. Таким чином ми, разом із колегами, зберігаємо спадщину, яка поєднує дві наші громади», – повідомила начальниця Покровського міського відділу культури та охорони культурної спадщини Олена Олехнович.

Між Покровськом та Вінницею було підписано меморандум про співпрацю між містами. Однією з перших ініціатив стало саме убезпечення пам'ятника Миколі Леонтовичу. Роботи з демонтажу скульптурної композиції розпочались на початку вересня. Вже наприкінці місяця її встановили  у Вінницькому центральному парку імені Леонтовича.

«Ми надзвичайно вдячні Вінницькій міській раді, що вони докладають надзвичайно великі зусилля, аби зберегти нашу спільну спадщину», – каже Олена Олехнович.

Скульптурна композиція Миколи Леонтовича одна з найулюбленіших серед гостей та жителів Покровська. Ця візитівка Покровська протягом 6 років прикрашала парк «Ювілейний», а сьогодні стала символом зв'язку двох міст. 

Раніше Pokrovsk24.news повідомляв, що у Дніпрі відбулась дискусія щодо зміцнення національної ідентичності жителів Покровської ТГ.